onsdag den 26. april 2017

Lyserød dåbskage

   

Jordbærlagkage

Lagkagebunde:
  • 150 g. mel
  • 150 g. sukker
  • 4 stuetemperede æg
  • 1 tsk. bagepulver
Jordbærmousse:
  • 8 blade husblas
  • 600 g. frosne jordbær
  • 3 vaniljestænger
  • 100 g. sukker
  • 2 spsk. citronsaft
  • 6 dl. piskefløde
Lagkagebunde:

Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Pisk æg og sukker til en luftig masse. Sigt mel og bagepulver ned i æggemassen og vend det forsigtigt rundt. Kom dejen i en smurt springform (ca. 20-24 cm). Bag kagen i ca. 25 minutter. Tag derefter kagen ud og lad den køle helt ned inden den deles i tre dele med en savtakket kniv.

Bundene kan med fordel bages dagen før (eller fryses), hvis bundene lægges med bagepapir i mellem og lægges i en pose.

Jordbærmousse:

Opskriften er fundet her.

Husblas lægges i blød i koldt vand i 15-20 minutter.

Jordbær, vaniljekorn (+ de tomme stænger), sukker og citronsaft kommes i en gryde og varmes langsomt op. Lad det koge i ca. 10 minutter.

Giv det en tur med stavblenderen, tag gryden af varmen og rør husblassen i.

Hæld massen i en skål og lad det afkøle til stuetemperatur.

Pisk fløden stiv og rør 1/4 af flødeskummet i jordbærmassen. Derefter hældes massen op i resten af flødeskummet og vendes forsigtigt sammen.

Saml lagkagen:

Kom den første lagkagebund nederst i formen med plastfolie rundt om bunden. Kom ca. 1/3 moussen ovenpå bunden. Læg derefter den næste bund og efterfølgende mousse. Efter tredje bund afsluttes med mousse. Gem evt. lidt mousse til at smøre siden med inden den pyntes. 

Kom kagen på køl og lad den sætte sig i nogle timer - og gerne til næste dag.

Pynt kagen som du synes. Denne er pyntet efter inspiration fra Ditte og er pyntet med krystalliseret hvid chokolade, chokoladekugler vendt i lyserødt glimmerstøv, små kyskager, jordbær, hindbær, skovsyre samt et bånd af lyserødt marcipan rundt om kagen.