tirsdag den 25. april 2017

Forårstærte med forårsløg og ærter

    
Opskriften findes i Spis Bedre (3/2017)

Forårstærte med ærter, forårsløg og bacon

Tærtebund:
  • 150 g. hvedemel
  • 50 g. grahamsmel (eller anden grov mel)
  • 125 g. koldt smør
  • 1 æg 
Tærtefyld:
  • 150 g. bacon i tern
  • 5 æg
  • 2 dl. madlavningsfløde
  • 75 g. revet ost
  • Salt og peber
  • 4 forårsløg
  • 100 g. sukkerærter
  • 1 dl. ærter (fra frost, optøede)
Pynt:
  • 1 forårsløg
  • 50 g. sukkerærter
  • Friske ærteskud
Tærtebund: 

Bland mel og salt i en skål og smuldr smørret heri. Saml hurtigt dejen med ægget. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i 30 minutter.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord og læg den i en tærteform, så den dækker formens bund. Skær overskydende dej væk med en kniv.

Tærtefyld:

Steg baconternene på en tæt pande til de er gyldne og halvsprøde. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle på en tallerken.

Tænd ovnen på 200 grader. Pisk æggene luftige med fløde. Tilsæt revet ost og krydr med salt og peber. 

Rens forårsløgene og flæk dem på langs. Skyl sukkerærterne og skær dem over på langs.

Fordel bacon og ærter oven på tærtebunden, hæld æggemassen over og læg de flækkede forårsløg øverst. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter til den er gylden og æggemassen stivnet.

Pynt den lune tærte med snittet forårsløg, sukkerærter og ærteskud.