tirsdag den 14. august 2012

Blomkålspizza

Lækker pizza med en bund af blomkål. Et sundt alternativ til pizza - og så endda helt uden mel! Jeg har fundet inspiration til opskriften her.


Opskrift (2 pers.)

1 stort blomkål
125 g. flødeost
1 æg
1 tsk. salt

Blend blomkålet fint. Kom det i en gryde og lad det koge i ca. 5 minutter. Lad det derefter afkøle i en si. Kom det i et viskestykke og vrid al væden fra blomkålet. Kom det i en skål og bland det med de øvrige ingredienser. Spred derefter "dejen" ud på et stykke bagepapir end på en bageplade eller i et ovnfast fad. Bag pizzabunden i ca. 40-45 minutter ved 200 grader. Tag bunden ud og kom det ønskede fyld på og bag den yderligere i 10 minutter.

Jeg brugte tomatsauce, mozzarella og parmaskinke, som på pizzaen her. Inden servering toppede jeg pizzaen med rucola og tomat.