mandag den 19. marts 2012

Lun chokoladefondant med hindbæris


Opskriften er Mette Blomsterbergs og kan findes her.

Chokoladefondant (4-6 pers.)
100 g. god mørk chokolade (64%)
100 g. smør
50 g. sukker
40 g. mel
100 g. æggeblomme
50 g. æggehvide
Fedtstof til formen (neutral olie eller smeltet smør)

Chokoladen hakkes fint og smeltes sammen med smør og sukker i en skål over vandbad. Det skal kun smelte - ikke blive for varmt. Melet sigtes ned i chokoladeblandingen. Rør det godt sammen. Tilsæt æggeblommer og æggehvider og rør godt. Smør 4-6 muffinforme grundigt med fedtstof. Dejen fyldes i de smurte forme. Opbevar formene tildækket i køleskabet indtil de skal bages - bag dem først lige før de skal serveres, så de nydes lune.
Bages ved 200 grader i 9-11 minutter. Bemærk at fondanternes midte skal være ubagt! Afkøles let inden de befries for formene. Serveres med is og friske bær.

Yoghurtis med hindbær
Se opskriften her.







Chokoladefondanten blev VIRKELIG lækker! Så den skal helt klart afprøves igen. Måske allerede på torsdag til Hr. Bs fødselsdag :-)