onsdag den 21. september 2011

"Ris"otto med perlebyg og svampe

Opskriften er fundet hos Plat du jour
Opskrift (2 pers.)
2 dl. perlebyg
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 bdt. bredbladet persille
200 g. friske blandede svampe
1 1/2 dl. hvidvin
4 1/2 dl. bouillon (hønse- eller grøntsagsbouillon)
Parmasanost
Olivenolie
Havsalt
Friskkværnet peber

Skyl perlebyggen grundigt. Hak løg og hvidløg fint. Hak persillen. Sauter løg og hvidløg klare på en pande i lidt olivenolie. Rens svampene. Rist svampene i olivenolie på en anden pande. Krydr med salt og peber. Kom perlebyggen ned til løgene og sauter dem til panden virker "tør", men uden at løgene tager væsentlig farve. Kom hvidvin i lidt ad gangen, efterhånden som den koger væk. Rør hele tiden. Kom bouillon i lidt af gangen og kog det sammen i 25-35 min. til kornene er saftige og bløde.

Vend svampene, persille og parmasan i korn-blandingen. Varm igennem. Smag til med salt og peber.
Anret med persille og parmasanost på toppen.