onsdag den 14. september 2011

Fuldkornsbulgur med rødbede, feta og persille


Opskrift (4 pers.)
200 g. bulgur
600 g. rødbede
1 hakket rødløg
2 fed hvidløg
100 g. feta
1 tsk. revet citronskal
1/2 bundt hakket persille
1 spsk. olivenolie
3 spsk. hvidvinseddike
Havsalt

Kog rødbederne ved middelvarme i ca. en halv time til rødbeden glider af en kniv, når du stikker i den. Gnid skrællen af dem og riv dem groft på et rivejern.
Kog bulguren efter anvisningen på pakken, tilsæt lidt salt og hæld vandet fra. Steg løg og hvidløg i olivenolie. Tilsæt revet citronskal og hvidvinseddike. Kog det op og tilsæt rødbede og bulgur. Varm det godt i gennem og smag til med salt og peber. Sluk for varmen og læg låg på.

Ved servering drysses salaten med feta og persille. Den kan også nydes kold.