tirsdag den 9. august 2011

Kylling med pesto og parmaskinke, kartoffelsnitter og salater

Sådan lød menuen i lørdags og det blev rigtig lækkert!

Kartoffelsnitter. Se opskriften nederst
Kyllingebrystfilet med rød pesto og parmaskinke. Se opskriften nederst
Salat med broccoli, tomat, agurk, peberfrugt og parmasanost
Tomat- og mozzarellasalat med basilikum og balsamico


Kartoffelsnitter (4-6 pers.) Kan med fordel laves dagen før

1 1/2 kg. kartofler
Olie
Frisk rosmarin
Salt

Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. Brug et mandolinjern, hvis du har sådan et. Læg kartoffelskiverne i et lag, så de lige præcis overlapper hinanden. Sådan fortsættes til alle skiverne er brugt. Hver andet lag skal pensles med olie og salt. 
Efter sidste lag, lægges bagepapir over kartoflerne og kom noget tungt ovenpå, så kartoflerne presses. Brug evt. et ovnfast fad. Bag kartoflerne ved 175 grader i ca. 45 min. Afkøl kartoflerne og kom dem på køl (stadig under pres) helst natten over. Inden servering skæres kartoflerne ud i snitter. Pensl dem med olie, drys salt og hakket rosmarin over. Bag dem ved 200 grader i 20-25 min. til de ser sprøde ud.

 

Jeg benyttede et tungt ovnfast fad til at lægge pres på kartoflerne
De kolde bagte kartofler, som skal skæres ud i snitter
Til kartoflerne er fundet inspiration hos Louise i Louises madblog
Kyllingebrystfilet med rød pesto og parmaskinke (4 pers.)

4 stk. kyllingebrystfilet
4 skiver parmaskinke
Rød pesto
Salt og peber

Pensl kyllingebrystfiletterne med rød pesto og drys med salt og peber. Kom parmaskinken omkring og placer filetterne i et ovnfast fad. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min. Inden servering halver gerne filetterne, så der er 8 små stykker.