mandag den 11. juli 2011

Sidste portion hyldeblomstsaft

Der var stor efterspørgsel på hyldeblomstsaften, så i denne uge har vi været ude og hente de sidste hyldeblomster, som der var at finde, for at lave en sidste portion af den populære saft.

For en god ordens skyld, skriver jeg opskriften igen. Denne gang lavede jeg dog dobbeltportion, hvoraf en del blev frosset ned i halvliters flasker.

Opskrift (ca. 1 1/2 ltr.)

30 hyldeblomstskærme
2 økologiske citroner
2 spsk. citronsyre
600 g. rørsukker
50 g. brun farin
1 ltr. vand

Ryst skærmene fri for dyr og skær de store stængler fra. Kom hyldeblomsterne i en stor skål eller gryde. Skyl citronerne og skær dem i skiver og læg dem i skålen. Bland citronsyre, rørsukker og brun farin og kom kogende vand over. Rør rundt til sukkeret er opløst og hæld blandingen over hyldeblomsterne. Kom låg på skålen og lad saften trække i køleskabet i ca. fire dage. Si saften og hæld den på rengjorte flasker.

Jeg serverer det gerne iceblended, som det kan ses her.