torsdag den 28. juli 2011

Iskage med hvid chokoladeparfait og en masse friske bær

Her er opskriften på desserten fra i går. Opskriften er fundet i Boligliv, dog har jeg foretaget lidt ændringer i mængden af ingredienserne.


Opskrift (6-10 pers.)

Mandelmarengsbund:
Lidt smør til at smøre formen
Lidt mel til formen
160 g. mandler
160 g. flormelis
1 tsk. bagepulver
5 æggehvider (det svarer til en hel pakke pasteuriserede æggehvider)

Hvid chokoladeparfait:
150 g. hvid chokolade
1 vaniljestang
60 g. sukker
4 æggeblommer (det svarer til to bægre pasteuriserede æggeblommer)
2 1/2 dl. piskefløde
1 dl. creme fraiche

Pynt:
Friske bær (jeg anvendte jordbær, hindbær og blåbær)
Mynte
Evt. flormelis til drys over kagen

Tænd ovnen på 175 grader. Smør springformen (ca. 24 cm i diameter) med smør og drys den med mel. Hak mandlerne megetfint i en blender eller foodprocessor. Bland mandler, flormelis og bagepulver i en skål. Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål, og vend dem med mandelblandingen. Hæld dejen i springformen, og bag den i ovnen i ca. 25 min. Tag bunden ud, og lad den køle helt af i formen. Imens tilberede parfaiten.

Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk sukker med æggeblommer og vaniljekorn til en æggesnaps. Pisk den smeltede chokolade i æggemassen. Pisk fløden helt stiv. Tilsæt creme fraiche og pisk videre indtil massen er tyk. Vend forsigtigt fløde-fraiche blandingen med chokolademassen til en ensartet creme. Fordel iscremen på toppen af den afkølede mandelmarengsbund. Dæk kagen med husholdningsfilm, og stil den i fryseren i minimum 3 timer. Serveres stort set lige fra fryseren og pynt med bær, mynte og evt. et tyndt lag sigtet flormelis.

Mandelmarengsdejen er kommet i springformen
Den bagte bund
Den færdige iskage lige fra fryseren
Pyntes med en masse flotte bær. Jeg var desværre lidt langsom om at pynte den, så isen begyndte at smelte